Ezen a napon a zenében

Mint a sorozat címe is mutatja, minden nap bemutatunk pár eseményt ami épp ezen a napon történt, és szorosan a zenével kapcsolatos.
  • 42 éve Megszületett Palya Bea népdalénekes, előadóművész.
Gyermekkorát a Pest megyei Bagon töltötte, a falu néptánccsoportjában hatéves kora óta táncolt és énekelt a Muharay Elemér Népi Együttes tanárai segítségével. Sokoldalú előadó, magyar, cigány és bolgár népzenén nevelkedett, később más népek zenéiről is tanult (szefárd zene, indiai zene). Közreműködött egyéb műfajokban is (világzene, jazz). Népzene-előadói munkássága mellett Weöres Sándor kitalált 19. századi költőnője, Psyché frivol verseit is előadta Gryllus Samu megzenésítésében. 2005-ben megalapította saját együttesét (Palya Bea Quintet együttes), s velük koncertezik bel- és külföldön egyaránt, de szólóban is gyakran fellép. A 2000-es évek második felétől munkásságában egyre hangsúlyosabbak saját szerzeményei, dalai.
  • 80 éve először hangzott fel Irving Berlin szerzeménye, a ‘God Bless America‘ a rádióban.
Az énekesnő Kate Smith volt.
  • 49 éve  Jim Morrison barátjával, Tom Bakerrel részegen randalírozott egy repülőjáraton.
Los Angelesből Phoenixbe tartott a járat, egy Rolling Stones koncertre igyekeztek. Tízezer dolláros büntetésre számíthatott, valamint néhány év börtönre, végül az utaskisérő visszavonta a vádat, így a Doors énekese megúszta az ügyet.
  • 48 éve egyszerre két album is megjelent John Lennon – tól.
Az egyiket a Plastic Ono Banddel, a másikat Yoko Onóval vette fel.
  • 73 éve megszületett Chris Dreja, az egykori Youngbloods zenekar gitárosa.
A közleményben szerepelt az is, hogy a zenekar továbbra is ezen a néven játszik.