Ezen a napon a zenében

Mint a sorozat címe is mutatja, minden nap bemutatunk pár eseményt ami épp ezen a napon történt, és szorosan a zenével kapcsolatos.
  • 73 éve Torontóban (Kanada) megszületett Neil Young énekes.
Karrierje kezdetén Winnipegben rockzenekarok tagja volt. Első zenekara a Squires volt az 1960-as évek elején. 1966-ban a Los Angeles-i Herd, 1967–1968 között pedig az abból alakult Buffalo Springfield együttes tagja. 1968-ban a Reprise kiadóhoz szerződött. 1969-től a Crosby, Stills & Nash (and Young) tagja.1971 óta szólista. Crazy Horse kísérőzenekarával lép fel. Az 1980-as években újabb és újabb albumokkal jelentkezett.Az 1990-es években is aktív volt. Mirror Ball (1995) című albuma (melyet a Pearl Jam zenekarral készített) nagy sikert aratott, amit az is bizonyít, hogy a Billboard lista 5. helyéig jutott. 1996 nyarán újból összehozta Crazy Horse nevű bandáját és Broken Arrow (1996) címmel nagylemezt is megjelentetett.A Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb gitárosát felsoroló listáján a 17. helyre került. 1995-ben szólistaként, 1997-ben a Buffalo Springfield tagjaként lett a Rock and Roll Hall of Fame tagja.
Wood 1964-ben kezdte zenei pályafutását gitárosként a The Birds együttesben, majd 1968-ban rövid időre a The Creation tagja lett. Mindkét zenekarral csak kislemezek kiadásáig jutott. Ezután Jeff Beck csapatához csatlakozott, és két albumon játszott. A The Jeff Beck Group 1969-es feloszlása után Rod Stewart énekessel és korábbi Small Faces tagokkal létrehozták a Faces nevű együttest. Négy stúdió- és egy koncertalbumot jelentettek meg 1975-ös feloszlásukig.Wood első szólóalbuma 1974-ben jelent meg I’ve Got My Own Album to Do címmel. A lemezen vendégszerepelt Keith Richards a Rolling Stones gitárosa, cserébe Wood a Stones “It’s Only Rock’n Roll (But I Like It)” című dalában játszott vendégként az It’s Only Rock ‘n’ Roll albumon. 1975-ben Mick Taylor kilépése után Ronnie Wood lett a Rolling Stones másik gitárosa, ahol a mai napig is játszik. Emellett szólókarrierjét is folytatta újabb albumok kiadásával.
  • 54 éve megszületett David Ellefson, a Megadeth zenekar basszusgitárosa.
1983-ban az énekes Dave Mustaine-nel alapította a Megadetht. Sokszor volt konfliktusuk, és Mustaine egy nézeteltérést követően a Megadeth-felvételeket az ő engedélye nélkül eladta. Közel 20 év közös zenélés után Mustaine kézproblémái miatt a zenekar 2002-ben feloszlott. 2004-ben a Megadeth újraalakult, de Ellefson nem csatlakozott a csapathoz, csak hat évvel később. 2010. február 9-én a honlapján közzétette, hogy visszatér az együttesbe.
  • 34 éve megjelent Madonna Like A Virgin című LP-je, mely pályafutása első listavezető lemeze lett.
Madonna (teljes nevén Madonna Louise Ciccone, Bay City, 1958. augusztus 16. –) Grammy- és Golden Globe-díjas, olasz származású amerikai énekes, színész, rendező és üzletasszony. A „Pop királynője”-ként tartják számon.
  • 10 éve Jean Michel Jarre teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportaréna-ban.
Az első világsikert hozó albuma, az Oxygene  megjelenésének harminc éves jubileuma alkalmából lépett fel. Minden koncertje különleges hangzású. Különböző korszakaiban más-más hangszerek dominálnak a hangzásban.