Ezen a napon a zenében

Mint a sorozat címe is mutatja, minden nap bemutatunk pár eseményt ami épp ezen a napon történt, és szorosan a zenével kapcsolatos.
  • 56 éve Elvis Presley It’s Now or Never (O Sole Mio) című dalából már az első héten 780 ezer db-ot adtak el.
A koncertek a Royal Albert Hallban voltak.
A Zeneakadémia – mai nevén Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem – a magyar zenei felsőoktatás intézménye, mely egyúttal a hazai hangversenyélet egyik legjelentősebb helyszíne. A Zeneakadémiát Liszt Ferenc a saját lakásán alapította meg, később önálló épületet emeltek számára. A magyar parlament Liszt Ferencet nevezte ki elnökévé, igazgatója Erkel Ferenc zeneszerző-karmester-zongoraművész, a magyar zene kiemelkedő személyisége lett. Liszt és Erkel a zongora tárgyat tanította, a zeneszerzés professzora pedig Volkmann Róbert, a szászországi születésű magyar zeneszerző volt. Az intézet titkára Ábrányi Kornél volt, aki az évek során zeneszerzést, zeneesztétikát, magyar zenét, zeneelméletet és zenetörténetet tanított. Liszt első növendékei közé tartozott Aggházy Károly, Juhász Aladár, Ravasz Ilona és Thomán István, akikből hamarosan kiváló előadóművészek illetve tanárok váltak.
  • 66 éve a brit New Musical Express először közölt slágerlistát.
Az élen Al Matino Here in My Heart című dala állt.
  • 69 éve megszületett James Young, a Styx zenekar gitárosa és énekese.
  • 62 éve megszületett Alec John Such basszusgitáros, aki a Bon Jovi zenekarban játszott.
1994-ig ő volt a Bon Jovi együttes basszusgitárosa. Nem sokkal a Cross Road album megjelenése után kivált az együttesből alkoholproblémák és koncerten elkövetett hibák miatt.