Új, dupla lemez Hobótól – Hé, Magyar Joe!

December 7-én új, dupla nagylemezzel jelentkezik Hobo. A “Hé, Magyar Joe!” című album a Vadászathoz vagy a Circus Hungaricus-hoz hasonlóan összefüggő mű.Pénteken jön ki Hobo új albuma.
„Az ötlet magától és váratlanul jött, könyvírás közben. Jimi Hendrix Hey Joe-ját hallgattam, amit évtizedekkel ezelőtt lefordítottam, kicsit tovább írtam és azóta is játszom. Felötlött, hogyha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? Aztán pillanatok alatt felvázoltam egy huszonegy címből álló számötlet-sorozatot. Ez később, az érzékeny zeneszerzők legnagyobb fájdalmára harmincra bővült”
– mondja Földes László.
„A szomorú történet Joe-ról, azaz Magyar Józsefról, egy kedves kisemberről szól. Családjáról, felnövekedéséről, a zenével való találkozásáról, szerelméről, házasságáról, megcsalatásáról, a gyilkosságról, börtönéveiről, szabadulásáról, de leginkább sosem múló lelkiismeret-furdalásáról, hogy megölte feleségét, akit nagyon szeretett. Megpróbáltam belevinni korunkat is, de a fő irány a bűntudat és a felelősségvállalás.”
A dallista az alábbi:CD1: 01. A család 02. Bankár fiának lenni 03. Hazafelé az iskolából 04. Találkozás a zenével 05. Első szerelem 06. Második szerelem 07. Húsz négyzetméter boldogság 08. A gyilkosság 09. Joe a tükörbe néz 10. Feladja magát 11. Út a tárgyalásig 12. A védő, az ügyész és az ítéletCD2: 01. Szürkület 02. Emlékezés naponta 03. Az életfogytosok bibliája 04. A pórul járt kasszafúró története 05. A smasszerek tízparancsolata 06. Isten keresése 07. Az az átkozott vasárnap 08. A megbánás 09. Nem bírom tovább 10. Új Magyarország 11. Vakember blues 12. Utcazene 13. A részegesek testvérisége 14. Az angyalok is itt járnak közöttünk 15. A temetőbenA lemezt Bob Dylan előtt tisztelgő albuma zenészeivel készítette el az énekes, és ők a zeneszerzők is: Gál István dobos, Igali Csanád billentyűs, Kiss Zoltán gitáros és Pengő Csaba nagybőgős/basszer, valamint Besenyei Csaba szájharmonikás. Műfaját tekintve az elbeszélő blues dominál az anyagon, de a szövegek okán nem rockos, hanem inkább akusztikus formában. A hagyományos hangszerek mellett nagybőgő, zongora, orgona, dobró, szájharmonika is megszólal a műben.
„Meghallgatása nem lesz felhőtlen szórakozás, de mivel ezt már megszokták tőlem, szíves figyelmükbe ajánlom legújabb művem”
– mondja Hobo.