Insta-celebeket parodizal uj klipjeben a Bankrupt

A Bankrupt új klipjében a “Rich Kids of Instagram” jelenséget állítja pellengérre.

A vagyontárgyaik és fényűző életmódjuk szemérmetlen mutogatásával a keményen dolgozó kisembereket hergelő luxus-mihasznák bőrébe bújva próbáltuk versbe önteni, hogyan láthatják ők a világot. Ebből születtek aztán olyan gyöngyszemek, mint az “Unom a vizisít, veszek egy jet skit / Ha irigyelsz, nyomd, hogy tetszik”.

A vizualizáláshoz természetesen elengedhetetlen volt, hogy magunk is alámerüljünk ebben a fertőben, és elrettentő példaként felvillantsunk pár képet flancos partikon drága pezsgőt locsoló, vagy éppen bankjegyekben fürdő alulöltözött fotómodellekről, magánrepülőzésekről és lambózásokról, ezáltal is méginkább kontextusba helyezve a nézőt.

Zeneileg maradtunk a Bankrupt fő profilját jelentő, Ramones-követő oldschool poppunknál, amit olyan mai zenekarokhoz köthetünk, mint a Teenage Bottlerocket, a Masked Intruder vagy a Mean Jeans.

A szám és ezáltal a klip is szokás szerint a magyar mellett angol változatban is elkészült, hogy a magyarul nem beszélő külföldiekhez is eljusson az üzenet. (Same in English.)

Green Light, Blue Lambo: https://youtu.be/xsZHVlJmO-M

A szám megtalálható a Spotify-on és egy rakás másik online platformon is.

A zenekari felvételeket Pandur-Balogh Norbi készítette, még az év végén megjelent “Megint nem haltál meg” klip forgatásával egybekötve, a hanganyagot pedig Csészivel vettük fel az Artist Factoryban.

Szeretnénk még tavasszal két újabb számmal előállni, és ezzel újabb lépést tenni a beigért 5. nagylemez teljes anyagának összegyűjtése felé.

Koncertügyileg egyelőre március 9-re egy fehérvári, május 2-re pedig egy A38 teraszos bulink van lekötve a közeljövőben. A májusi buli másik fellépőjét márciusban jelentjük be, addig is iratkozzatok fel az eventre:

https://www.facebook.com/events/2471015886261689/