Lady Gaga és Dua Lipa is Grammy-t nyert!

Idén is kiosztották a Grammy-díjakat. Az év legkiemelkedőbb előadójának járó elismerést a brit énekesnő, Dua Lipa kapta, az év dala pedig Childis Gambino rendőri brutalitástól és a rasszizmusról szóló száma a, a This is America lett. 

A vasárnap este LA-ben megtartott díjkiosztó aktuális háziasszonya Alicia Keys, azzal indította a showt, hogy színpadra szólította az Egyesült Államok korábbi first ladyjét, Michelle Obamát, illetve szintén színpadra invitálta Lady Gagát, Jada Pinkett és Jennifer Lopezt is, hogy meséljék el élményeiket felidézve, hogy milyen módon változtatta meg a zene az életüket és miként erősítette meg őket női mivoltukban.

A díjazottak:

Az év dalának a This is Americat választották meg, a repper Childis Gambino előadásában, az év felfedezettje pedig a brit énekesnő Dua Lipa lett. Az electro-pop 23 éves énekes-szerzője még 2016-ban debütált Hotter than Hell című dalával, később pedig az amerikai Top100-as listára is felkerül a Blow You Mind című nótával. Dua Lipa két Grammy-vel térhetett haza, hiszen a legjobb elektronikus dal kategóriában is tarolt, Silk City-vel való közöl felvételével az Electricity-vel.

Az év albumának járó díjat Kacey Musgraves country énekesnő Golden Hour című lemeze kapta, a legjobb pop-album kategóriában pedig Ariana Grande Sweetener címú lemeze nyerte. A legjobb szóló popének teljesítményért Lady Gaga Joanne című dalát díjazták.  Gaga, azonban a legjobb popduó kategóriában is tarolt, Bradley Cooper-rel való duójával, a Shallow-al, sőt a Shallow a legjobb film-és más vizuális média számára írt dal kategóriájában nyert, így Gaga három Grammy-vel térhetett haza.

További díjazottak:

A legjobb rapdal: Drake: God’s Plan

A legjobb rapalbum:  Cardi B: Invasion of Privacy

A legjobb rap/vokálos dal: Childish Gambino: This is America

A legjobb rockzenei teljesítmény: Chris Cornell: When Bad Does Good

A legjobb rockdal: St. Vincent: Masseduction

A legjobb rockalbum: Greta Van Fleet: From the Fires

A legjobb metálzenei teljesítmény: High on Fire: Electric Messiah

Legjobb tánc/elektronikus album: Justice: Woman Worldwide

Legjobb R&B Szám: Ella Mai – “Boo’d Up”

Legjobb R&B Album: H.E.R. – H.E.R.