Lajkó Félix: új zenekar, új dal

Egy hattagú zenekart gyűjtött maga köré Lajkó Félix, és az új formációval kijött egy dallal. Koncert is lesz, Elsősorban zene… címmel a BOK Csarnokban zenélnek november 29-én.

A hegedűvirtuóz előtte még Olaszországban és Japánban is fellép.

Lajkó Félix, avagy az ördög hegedűse, a Vajdaság Paganinije, a zabolázhatatlan hegedűvirtuóz mindig is különleges érzékenységgel hat a lélekre – olvasható a Facebook oldalán. – Tehetségét és a zenéhez való elköteleződését már évtizedek óta élvezhetjük különböző formákban. Hallhattuk már szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is. Idei évzáró koncertjén új kihívásokat keres és talál a muzsikában: új zenei szövet, új zenésztársak, új hangulatok.
Egy hatfős csapatot gyűjtött maga köré, nevezetesen őket: Sidoo Attila (gitár), Kertész Endre (cselló), Czirják Tamás (dob), Bizják Gábor (kürt), Mazura János (tuba), Barcza Horváth József (nagybőgő). A zenészek egy poppos, párakkordos vastag alapot szolgáltatnak Lajkó Félixnek, amire a főhős egy iszonyat nagy virgázik. Íme:

Lajkó Félix új zenekarával november 29-én mutatkozik be a BOK Csarnok (volt SYMA Csarnok) színpadán. A muzsikus előtte még Tokióban két, Viczenzában egy alkalommal fellép.