Ők képviselik Magyarországot a nemzetközi előadóversenyen!

Közel 90 előadó lép fel világszerte 17 ország ibis szállodájában az ibis MUSIC rendezvénysorozatán. Közülük szakmai zsűri választhatja ki azt a 9 előadót, akik idén a Sziget fesztiválon is színpadra kerülnek. A Párizsban kezdődő és Mexikóban véget érő koncersorozat magyar résztvevői Myra Monoka és a yesyes, akik az ibis Budapest Centrumban adtak koncertet.

Az ibis nemzetközi programjának keretében 17 országban adnak helyi művészek intim és exkluzív minikoncertet, összesen 44 helyszínen. Hazánkban a 2015 őszén Szabó Ádám és Katona Tamás által alapított yesyes zenekar, illetve Myra Monoka zenélhetett hétvégén a sorozat magyar állomásán, az ibis Budapest Centrum közösségi terében.

A program csúcspontja augusztus 7. lesz, amikor az ibis MUSIC rendezvényein szereplő művészekből kilencen léphetnek a 2019-es Sziget Fesztivál ibis színpadára. A zsűri közülük fogja kiválasztani az ibis MUSIC legjobb feltörekvő zenésze díj nyertesét. A győztes együttműködési szerződést köthet a Sony Music UK 4th Floor Creative Group csapatával, akik segítenek a zenekar karrierjének elindításában, továbbfejlődésében: a promócióban és készülő albumuk mentorálásában.

Az ibis a Sziget Fesztivállal, a Spofity-jal és a brit 4th Floor Creative Grouppal közösen hozta létre az ibis MUSIC-ot, amely a legújabb lépés a szállodamárka átalakulásában. Az ibis életteli, interaktív közösségi csomópontokat alakít ki szállodáiban, ezzel új élményeket ajánlva a helyi közösségeknek és utazóknak.

A 2015 őszén alapított, elektronikus hangzásvilágú yesyes alapítói és jelenlegi tagjai Szabó Ádám és Katona Tamás. I Let You Run Away című daluk bejutott a 2018-as A Dal döntőjébe, felkerült a Los Angeles-i Trap Nation YouTube csatornára, és ma már több milliós nézettségnél jár. Ebben az évben a srácok a BRAINS-t kísérik országos turnéra, és az egyik legnagyobb szabadtéri színpadon, a Budapest Parkban is játszhattak.

Myra Monoka nemzetközileg is ismert énekes, zeneszerző és producer. Szólódalai közül tavaly jelent meg a New Yorkban készült videóval kísért Rewind, illetve a tropical bass csodagyerek Stas producerkedésével készült Drinking About You. Myra háromtagú élő zenekarában az éneket a billentyűs és a hibrid (akusztikus és elektronikus) ütősök támogatják. Myra a három művész egyike, akit a magyar zenei exportiroda, a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) kiválasztott, hogy Los Angelesben, az ASCAP Expón, a világ legnagyobb és legrangosabb dalszerző-vásárán képviselje Magyarországot.