Tavasszal jelenik meg Billie Eilish várva-várt bemutatkozó albuma!

A lemez a WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? címet viseli.

A mindössze 17 éves Billie Eilish Ocean Eyes című, első kislemeze óta szép csendesen, de annál biztosabban bebetonozta magát a popzene élvonalába. Az elmúlt két évben több millió hűséges rajongót gyűjtött. Nekik köszönhetően első EP-je (dont smile at me) több, mint másfél éve szerepel aBillboard Top 200-as listáján5 milliárdnál is több lejátszással világszerte – a telt házas koncertekről nem is beszélve.

„Az album első kislemeze, a bury a friend az ágyam alatt bújkáló szörnyeteg szemszögéből próbálja láttatni a dolgokat. Gondolkodtál már azon, hogy vajon mit érezhet egy ilyen lény, mi járhat a fejében? Bevallom, ez a szörny egyben én magam is vagyok, hiszen én vagyok önmagam legnagyobb ellensége. Sőt, lehet, hogy a te ágyad alatti szörny is én vagyok”– nyilatkozta Eilish legújabb daláról. 

bury a friend az egész album koncepciójának alapja; segített a vizuális világ felépítésében is, mely az énekesnő azonnal felismerhető stílusjegyeit viszi tovább.

A teljes lemezt Billie Eilish és bátyja, Finneas írtákturné közben, a felvételek pedig Finneas szobájában készültek, Los Angeles-i otthonukban.

A  WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? március 29-től elérhető.