Ezen a napon történt, hogy megszületett Tina Turner

79 éve megszületett Tina Turner, tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő.Eredeti nevén: Anna Mae Bullock. Beválasztották a rock and roll halhatatlanjai közé. Az énekesnő férje, Ike Turner oldalán kezdte meg zenei pályafutását az Ike & Tina Turner Revü tagjaként a hetvenes években. Legnagyobb sikereik a River Deep, Mountain High vagy az 1971-es Proud Mary voltak.
A házasságukon belüli sorozatos erőszak miatt végül 1978-ban elváltak, Tina szólókarrierbe kezdett 1983-as Let’s Stay Together című dallal, amelyet 1984-ben a Private Dancer című albuma követett.
Filmezéssel is foglalkozott, az 1975-ös Tommy című filmben, később Mel Gibson partnereként volt látható a Mad Max 3. – Az igazság csarnokán innen és túl című filmben, amelynek betétdala, a We Don’t Need Another Hero azonnal slágerré vált.
1993-ban Tina feltűnt Az utolsó akcióhősben is. A világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockénekesnőjének számít, a Rolling Stone magazin beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekese közé. Albumai világszerte mintegy 200 millió példányban keltek el, és egyedülálló módon több koncertjegyet adott el, mint bármely más önálló előadó a történelemben. Tina közismert energikus színpadi előadásmódjáról, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. 2005-ben George W. Bush Kennedy-díjjal tüntette ki a Fehér Házban. Nyolc évnyi pihenés után Turner 2008-ban visszatért a színpadra, hogy megünnepelje pályafutásának ötvenedik évfordulóját.