A Szigetre is érkező FKA twigs dinamikus évkezdése: Grammy-gála Los Angelesben, Valentino-show Párizsban, díjátadók Londonban

FKA twigs, a brit énekesnő-dalszerző 2019. november 8-án jelentette meg második stúdióalbumát MAGDALENE címmel, melyen olyan társproducerekkel dolgozott együtt, mint Nicolas Jaar vagy Skrillex. A lemezt a közönség és a szakma is elismeréssel fogadta, számtalan év legjobb albumait felvonultató listán helyet kapott, így nem csoda, hogy az extravagáns előadó számára jól indult 2020 is. Íme egy kis összefoglaló az elektronikus zene, a modern R&B és a pop határán alkotó művész mozgalmas évkezdéséről. És ne feledjünk, FKA twigs augusztusban kis hazánkban is tiszteletét teszi!

GRAMMY-GÁLA

Noha FKA twigs legújabb albuma csupán a következő év Grammy-díjaiért léphet versenybe, azért az aktuális díjátadó is eseménydús volt az énekesnő számára. Cellophane című dalának kisfilmjét jelölték a Legjobb videóklip kategóriájában, ő maga pedig részese lehetett a ceremónia Prince előtt tisztelgő szeletének, Sheila E. és Usher társaságában.

A produkció részeként ezúttal a mozgás és tánc iránti szeretetét mutatta be a több mint 20 millió néző előtt, azonban rajongói még jobban örültek volna, ha énekhangját is színpadra viheti.

“Természetesen örömmel énekelnék a Grammy-gálán. Idén nem kértek fel, de reményeim szerint majd a jövőben. Mindazonáltal hatalmas megtiszteltetés volt ez is. Gratulálok minden győztesnek” – kommentálta az énekesnő, a díjátadó szervezőbizottsága pedig válaszolt is: “Hamarosan találkozunk a színpadunkon!”

VALENTINO

FKA twigs a párizsi Valentino divatshow-n egy egyszerre törékeny, mégis erőteljes, különleges atmoszférájú performansszal növelte az este fényét. Új lemezéről adott elő a három dalt, a Mary Magdalene-t, a Cellophane-t és a Home with You-t. A produkcióban Kelly Moran és Lucinda Chua is közreműködtek.

NME AWARDS + THE BRIT AWARDS

A díjátadók szezonja most kezdődik csak igazán. A február 12-ei NME Awards mezőnyében FKA twigs jelölt volt a Legjobb brit album, a Világ legjobb albuma, a Legjobb brit szólóelőadó és a Világ legjobb szólóelőadója kategóriákban is. A gálát Londonban rendezték meg, és még izgalmasabb, hogy az énekesnő maga is színpadra lépett. Nézd meg a “Cellophane” különleges előadását!

A február 18-ai 2020-as Brit Awards-on pedig a Legjobb brit női előadó kategóriában versenyez majd, szintén Londonban.

Az énekesnő nyáron végigfesztiválozza Európát, ráadásul akár élőben is megtapasztalhatjuk a mágiáját, hiszen a Sziget Fesztiválon is fel fog lépni, derül ki a frissen bejelentett fellépőlistából.

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król