Majdnem dokumentumfilm a Blahalouisiana-ról

Áldokumentumfilmet forgatott a zenekar legújabb, „Nekem az nem elég” című számához. „Szándékosan túljátszottuk a szerepünket, és kifigurázzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek körülveszik az együttest” – Schoblocher Barbara.

A „Nekem az nem elég” a jövő tavaszra tervezett új Blahalouisiana lemez második dala. Az utóbbi „Nem vagyok egyedül”-nél könnyedebb hangvételű szám lett, amely a nyári fesztiválhangulatot hivatott visszalopni az őszbe. A dalhoz készített klip forgatókönyvét az együttes találta ki, operatőre pedig Bátori Gábor volt. A videó főszereplője Czinki Ferenc, székesfehérvári író, a Szépírók Társaságának alelnöke, jelen szerepében egy újságíró, aki az együttessel készít riportot nyári turnéjuk során. Jegyzeteit – a ’70-es évek hangulatát felidézve – egy óriási archív írógépen készíti el, miközben bepillanthatunk a kulisszák mögé… 

Új klipjükben a zenekar tagjai önmagukat alakítják, vagyis inkább önmaguk karikatúráját. „Szándékosan túljátszottuk a szerepünket, és kifigurázzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek körülveszik az együttest” – meséli Schoblocher Barbara énekes.

A zenekar október második felében oroszországi turnéra indul, majd november 3-án az Akvárium Nagyhalljában adnak nagykoncertet (vendégzenekar: Ligeti Gyuri Álomgyára).

 

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król