Egyre népszerűbb a Dankó Rádió nemrég megerősödött népzenei kínálata

Az eddigi tapasztalatok szerint népszerűnek bizonyult a Dankó Rádió új műsorstruktúrája, amelyben nagyobb hangsúlyt kap a magyar népművészet, népzene, néptánc.

    A rádióadó 2020 elején jelentkezett az új, “Dankó Rádió – A magyar zene rádiója” szlogennel, emellé pedig friss műsorstruktúra is társult – idézte fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki közleményében.

    “Nagyon örülünk, hogy ennyire népszerűek a népművészeti műsoraink, például a Tudta-e? sorozat vagy a szombat és vasárnap délelőtt 10 órától jelentkező népzenei összeállításunk. A Dankó Rádiót általában nótarádióként szokták azonosítani, amit szeretnénk árnyalni, hiszen a kínálatunk ennél jóval sokszínűbb, amit az új szlogenünk és többek között a népzenei, néptáncos műsorok is jeleznek” – idézi a közlemény Eredics Gábort, a Dankó Rádió csatornaigazgatóját.
    A műsorok mellett a Dankó Rádió közösségimédia-felületének is egyre nagyobb a látogatottsága, ahol szintén kiemelkedik a népzenei és néptánctartalmak iránti érdeklődés – olvasható a közleményben, amely a sikeres kezdeményezések közül kiemeli a Trianon 100 emlékezéssorozat alkalmából az Összetartozás100 Folk – Körbetáncoljuk a Kárpát-medencét! mozgalom felhívására készült kisfilmek magas elérését.
    Az Összetartozás100 Folk mozgalom szervezői arra kérték a táncosokat, hogy környezetük emblematikus helyszínein készítsenek 1-2 percnyi videófelvételt, bemutatva egy számukra kedves táj tánchagyományát. A cél az volt, hogy a táncosok ezekkel a kisfilmekkel rendhagyó módon emlékezzenek meg a trianoni békediktátum századik évfordulójáról.
    Csaknem 400 film érkezett a felhívásra az egész Kárpát-medencéből. Ezekből egy szerkesztett film is készült június 4-re Sztanó Hédi film- és televíziós rendező szerkesztésében, melyhez a zenei montázst Pál István Szalonna népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője állította össze. A kisfilmekből láthattak néhányat a Dankó Rádió Facebook-oldalára látogatók is június 1. és 4. között, valamint az összefoglaló filmből egy részletet június 4-én, az összetartozás napján.
    Mint Vasváry Annamária, a Dankó Rádió népzenei műsorainak szerkesztője felidézte, az összevágott kisfilm premierjét június 4-én egyszerre tartották a rádióadó az Összetartozás100 Folk közösségi oldalán.
    “Úgy gondolom, hogy ez volt az egyik legszebb megemlékezés Trianonról. A Kárpát-medence minden részéről, magyarok és a velünk élő nemzetiségek mutatták be saját kultúrájuknak egy, az identitás megőrzésében fontos szeletét. Csodálatos kezdeményezés, örülök, hogy a részesei lehettünk, és az is nagyon jó, hogy a hallgatók is szerették a kisfilmeket: az öt kisfilm a Dankó Rádió közösségi oldalán rekordnézettséget ért el, már 2 millió körüli az elérésük. Talán ekkora sikere nem volt még bejegyzésünknek” – számolt be a kezdeményezésről Vasváry Annamária.

Forrás: ZeneKult.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król