Elektroakusztikus műveket is várnak a Müpa zenei pályázatára

A korábban meghirdetett műfaji kategóriák mellett már elektroakusztikus művekkel is lehet nevezni a Müpa zenei pályázatára, amelynek elbírálását hét tagú szakmai testület fogja irányítani.

A Müpa 15., jubileumi évada alkalmából júniusban nagyszabású zeneműpályázatot hirdetett meg. Újdonság, hogy a pályázaton a korábban meghirdetett műfaji kategóriák mellett már elektroakusztikus művekkel is lehet indulni, az intézmény így összesen 14 zeneművészeti kategóriában várja a 18. életévüket betöltött, magukat magyarnak valló pályázók munkáit – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Forrás: www.mupa.huForrás: www.mupa.hu

 Nyilvánosságra hozták a szakmai testület tagjainak nevét is. A szakmai testület tagja Eötvös Péter zeneszerző és karmester; Fekete Gyula zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezetője; Gőz László dzsesszzenész és tanár, a Budapest Music Center (BMC) igazgatója; Juronics Tamás koreográfus és rendező, a Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője; Káel Csaba filmrendező, a Müpa vezérigazgatója; Puskás Tamás rendező, a Centrál Színház igazgatója és Vashegyi György karmester, a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke.
    A pályázati kategóriákról, a kategóriák szerinti jelentkezési feltételekről, valamint a pályázat díjazásáról további információ a www.mupa.hu/zenemupalyazat oldalon érhető el.
    A zeneműpályázat egyik fontos célkitűzése, hogy a győztesnek ítélt műveket a Müpa hazai előadóművészek közreműködésével, társintézményeivel együttműködésben fogja színpadra állítani.

Forrás: ZeneKult.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król