Elhunyt Gyenes Béla szaxofonművész, aki egyedüli magyarként Barry White zenekarában is játszott

Gyászol a magyar zenei szakma! Ötvennyolc éves korában – súlyos betegség következtében – meghalt Gyenes Béla, aki számos hazai zenei produkcióban részt vett az elmúlt évtizedekben. (R-GO, Rapülők, Takács Tamás DBB, Emberek, Unisex, Bon-Bon, Irigy hónaljmirigy – hogy párat említsünk a nagyon sok közül)…

Fotó: FacebookFotó: Facebook

150 magyar lemezen működött közre, továbbá zenét is írt… (Töbekk közt az Uniszex zenekarnak a „Szebb holnap” című slágerét és Auth Csillának a „Szerelem az esetem” című nagysikerü dalának zenéjét is Ő írta.)
Pályájának csúcsa pedig az, hogy a soul zene királyának, Barry White-nak a szaxofon szólistája lehetett két európai és egy amerikai turné során.

Halála előtt írt szívszorító búcsúlevelét párja és több zenésztársa is közzé tette a legnagyobb közösségi oldalon, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

„Kedveseim.

Elmentem, igaz nem önszántamból, de menni kellett.

Hogy értsétek, röviden elmesélem a történetet.

2017 júliusban beteg lettem, jártam kezelésekre, sokszor hajat váltottam, de felvettük a harcot. Ha ezt olvassátok, az azt jelenti, hogy vesztettem. De sebaj.

Tartalmas, szép életem volt, köszönhetően szüleimnek, rokonaimnak, barátaimnak, zenész kollégáimnak, egyszóval: NEKTEK és a ZENÉNEK !!!

A zene, ami fontos része volt életemnek, amin keresztül elmondtam örömöm, bánatom, amiben szívem-lelkem benne volt, és remélem, a zenén keresztül sokáig fogtok emlékezni rám.

Petikém-Tomikám, nem tudok menni a 25. jubileumi koncertre, de érezzétek, hogy a lelkem kis darabja ott lesz veletek mindig, bármerre mentek.

Drága zenész kollégáim, kollégák, mélységes megtiszteltetés, hogy Veletek zenélhettem, és sok boldog órát töltöttünk együtt. Köszönöm.

Ne szomorkodjatok, mert ott, ahová most tartok, nagyszerű zenészek, barátok várnak.

Jó kis zenekart hozunk össze. Ott van a Kakas, ott a Robi, a nagy öreg , Barry White, Gesztesi és még nagyon sokan, így nagy bulit csapunk.

Köszönöm, köszönöm, hogy vagytok nekem. ( bocs Peti )

Ölellek benneteket. Béluska

Ui: Drága Ercsikémre nagyon vigyázzatok, Ő most nagyon elveszett és szomorú.”

[embedded content]

Forrás: ZeneKult.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król