Házipapucs és fesztiválon zenélés

Ismét a húrok közé csapott a Teddy Queen. Ezúttal a stúdióban.

Az ígéretét beváltó Nem szól rám senki EP után ismét készülő Teddy Queen lemez illatot hoz a szél. Ez nem is olyan távoli dolog, ugyanis az első dal már pénteken megérkezett egy pofás klip társaságában.

A zenekar zenekar egyébként egy erdélyi trió, akik az alternatív és indie rock zenei stílusok közötti határmezsgyén mozognak. Már két kislemezzel és egy sor elismeréssel büszkélkedhetnek, főleg a második, Nem szól rám senki című kislemezükkel zsebeltek be díjakat egész szép számban. Többek között, a magyarországi Ígéretes Titánok médiaorgánum versenyén vitték el az Év dala címet az EP névadó dalával, a Minden a helyén a hónap dala volt a Petőfi Rádióban, sőt, ugyanez a dal az erdélyi VIBE Fesztivál himnusza is lett egyben. Nyáron sem ültek a babérjaikon, jártak például az EFOTT-on, Double Rise-on, VIBE-on vagy Tusványoson, persze hangszerreikkel kézenfogva. Ha éppen nem koncerteznek, akkor sem tétlenkednek, ősszel például egy környezetvédelmi kampányban vettek részt, ahol öt középiskolában zenéléssel egybekötött előadással buzdították tudatosságra a fiatalokat.

Április 17-én jelent meg tehát a Hétfő várjon című single-ük, ami nem hétfő, de mostanában akár az is lehetne. A dal egy felszabadult érzésvilágot tükröz, a szabadság és a vendégszeretet egyvelege ad alappillért az egésznek. A befogadás is kiveszi a részét a track-ben, szinte bármelyikünket vendégül hívhatná a lírai én, csak az első refrén után jöhetünk rá, hogy valójában a saját álmainak ad helyet a szerző. A nagy felismerés után annak is tanúi lehetünk, ahogyan elzárja a múlt bánatait, igazi mámoros hangulatban vág neki a hétvégének. A fiúknak az a lényeg, hogy jól érezzék magukat, a hétfő majd várhat, a jövőre pedig amolyan „úgyis jó lesz minden” stílusban tekintenek, amint azt már megszokhattunk tőlük.

A hang mellett a képi anyag is nagy ász. A klip is a vendégszeretetből inspirálódott, a frontember szívesen fogadja otthonába rendkívül sokoldalú barátait, akikről leginkább a népmesékbeli válogatott cigánylegények jutnak eszembe. Van itt minden, alkoholista rocker, joint, de még egy kaszinó is odaköltözik emberünk nappalijába. Ennyi átöltözéssel szerintem még egy Dua Lipa klipforgatás sem jár, de elmondásuk szerint nagyon élvezték az egészet. A

sok jó barát különféle tevékenységekbe rántja bele a házigazdát, aki Rubint Rékát megszégyenítő módon aerobicozik vagy éppen kockul a kontroller mellett. A háziköpenyes jeleneteket koncertfelvételek tarkítják, ezzel közvetítik azt a bizonyos mámoros hangulatot. De többet nem is mondok, hallgassátok meg ti magatok!

A felvétel egyébként a gyergyószentmiklósi Mountain Air Stúdióban készült Bagossy László keze által, az utómunkálatokat pedig Szabó Szebasztian (Miracle Sound Studio) készítette. A videóklip Török Arnold munkája, ő vágta és forgatta, Kusztos Dávid pedig színezte a felvételt. A projekt létrejöttét pedig a Gyergyói Erőforrás Központ támogatta.

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król