Ingyenes válogatás album a Gamma10-től a járvány idejére (electro)

A Gamma10 ingyenesen hallgatható a karantén idején. Ebből az apropóból készítettünk interjút a zenésszel. Az album főleg régebbi szerzemények felújított, azaz újramixelt és kissé átalakított változatából áll, melyek az O2-es (budapesti underground club) fellépés kapcsán készültek el. A borító az előző album, az Outsider borítójának egyfajta újragondolása.

https://gamma10.bandcamp.com/

Mióta foglalkozol zenéléssel?

A zene mindig is fontos volt számomra, és kb 15 éve kezdtem el zenéléssel foglalkozni teljesen autodidakta módon egy számítógéppel és egy midibillentyűzettel.

Honnan jött ez a stílus? Mi inspirált?

Az elektronikus zenét elsősorban a hangszerelés szabadsága miatt, az érdekes hangszínek és hangulatok miatt szeretem. Fiatalkori nagy kedvencem a Depeche Mode, főleg a Black Celebration – SOFAD időszak, aztán később jött néhány indusztriálisabb zene is pl. a Nine Inch Nails, a populárisabb vonalon a Prodigy és Chemical Brothers, de sokáig sorolhatnám. Sokféle zenét hallgatok/hallgattam, voltak különböző “korszakaim” ilyen szempontból, de szerintem a stílusnál fontosabb a hangulat. Mindig keresgélek és találok is új kedvenceket, amik/akik számomra is új inspirációt adnak. Általában véve szeretem a fajsúlyosabb, elvontabb zenéket. Inspirálnak továbbá a filmek pl.: a “gondolkodós” sci-fi-k.

Hol dolgozol?

Építőmérnökként dolgozom, tervezek. A zene pedig az első számú hobbi.


Család?

Van családom, két kis gyermekem, így a zenélés általában késő estére marad, de rendszeresen szakítok rá időt.

Milyen albumok jelentek meg eddig?

Az albumok szerzői kiadásban jelentek meg elsősorban a neten, a bandcamp oldalán. A legaktuálisabb a Virus című válogatás, ami egy fellépés kapcsán készült el, és most ingyenesen letölthető. Ezen kívül van négy teljes hosszúságú stúdió album, melyek közül a legutolsó, a 2019-es Outsider, két EP, és még egy válogatás.

Melyik volt a kedvenced?

Mindig a legutolsó album a kedvencem, így talán az Outsider-t mondanám, de szeretem a mostani válogatást is, mivel már régebb óta terveztem, hogy néhány régebbi számot “felújítok”. A “Vibration of the nigth” is egy érdekes válogatás, melyen a lassabb szerzeményeimet gyűjtöttem össze.

Melyek voltak közönségkedvencek?

A visszajelzések alapján az Outsider album volt idáig a közönségkedvenc, de ha csak egy-egy számot mondanék, akkor a régebbiek közül pl. a Nibiru, a Forever és a Present, ezek a mostani válogatáson is szerepelnek. A Present igazából “to be present”-et akar jelenteni, ami mostanában divatos szóval mindful-nak is mondható. Ennek a számnak egy korábbi verziója egyébként szerepel a Side-Line Music Magazin – Face The Beat: Session 3 című, 2016-os válogatásán is.


Hol léptél eddig fel?

Kevés fellépésem volt idáig, igazából összesen csak kettő, egy a 2013-as Fekete zaj fesztiválon és egy idei klubkoncert. A munkahelyi teendők és a családi elfoglaltságok mellett többnyire csak késő esténként jut időm a zenére, akkor pedig nagyrészt új dalok szerzésével, új ötletek felvázolásával foglalkozom, ezért nem kerestem az ilyen lehetőségeket. Illetve vannak egyéb teendők is, mint pl. a borítók tervezése stb.. Viszont a mostani klubkoncerthez hasonló elképzelhető, ha majd elmúlik a karantén.

Aktuális: mit csinálsz karantén idején?

Szerencsére tudok itthonról dolgozni, esténként pedig zenélés. Szóval egyelőre nem borult fel túlságosan a napirendem. Persze azért vannak kellemetlenségek, az otthoni munkának is vannak árnyoldalai, illetve jó idő esetén szívesen kimozdulna az ember stb.. Remélem, mielőbb túlleszünk ezen a járványon és a karanténon.

Milyen hangszereket használsz?

Minden az itthoni stúdiómban készül, egy számítógépet és egy midibillentyűt használok, szóval mint a kezdetekkor, de persze azóta már cserélődött mindkettő. Van egy stúdióprogramom és több szoftszintim, kedvencem a Diva és a Sylenth1. Egyedül a Wish című EP keverése és maszterelése készült máshol, ezeket a németországi X-FUSION MUSIC PRODUCTION végezte.

Mik a tervek?

Folyamatosan készülnek új szerzemények, vázlatok, előbb-utóbb valószínűleg összeáll egy újabb album. Igazából vannak kevésbé indusztriális, illetve kísérletibb jellegű szerzemények is, még az is lehet, hogy azok egy másik név alatt, azaz egy side project-ként jelennek meg.

Köszönjük az interjút! További jó munkát kívánunk!

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król