Még nyolc állomása lesz tavasszal a Hangszert a kézbe sorozatnak

Nyolc további állomása lesz a Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozatnak tavasszal. A programszéria negyvenedik állomása csütörtökön érkezett Mezőkovácsházára, ahol hét szekcióban mintegy száznegyven hangszert vehetnek kézbe a látogatók.

Fotó: Hangszert a kézbe FacebookFotó: Hangszert a kézbe Facebook

    Egy hét múlva Siófokon, utána Tokajban lesz Hangszert a kézbe program, és szervezik a további állomásokat is. Az elmúlt években a megyeszékhelyek szinte mindegyikén járt a sorozat, idén a járási székhelyeket szeretnék meglátogatni – idézte Bajnai Zsoltot, a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda igazgatóját a szervezet MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye.
    Mint írták, a szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) eddigi tapasztalatai alátámasztják a korábbi felmérés eredményeit, miszerint a magyarok 80 százaléka szeretne ugyan zenélni tanulni, de csak 15 százalékuk tudja ezt megtenni. “A településeken rengeteg lelkes pedagógussal találkoztunk, a délelőtti, főként a gyermekek számára nyitott programok után sok fiatal délután a szülőkkel, nagyszülőkkel is visszatér” – tette hozzá Bajnai Zsolt.
    A közlemény kitér arra, hogy számos kutatási eredmény igazolta: a zene jótékony hatással van a logikára, a tanulásra és a koncentrációra, kihat a problémamegoldó és a szociális képességekre is.
    A 2017-ben indult Hangszert a kézbe célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, és minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A programsorozat eddigi állomásain több mint 90 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.
    A sorozat fővédnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.

Forrás: ZeneKult.hu

Ha tetszett oszd meg ismerőseidnek:

Megosztás itt: facebook
Facebook

neked ajánljuk

Weboldalunk cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Bővebben a cookie-król